Projecten

Wij voeren verschillende projecten uit in het verwerken van natuursteen. Hier ziet u een aantal projecten van Jan Reek natuursteen uitgelicht waarbij natuursteen op verschillende manieren word toegepast.

Heeft u vragen of ideeën en wilt u weten of dit gerealiseerd kan worden, kom bij ons langs in onze showroom en wij denken graag met u mee.

Tafel uit één stuk natuursteen

Tafel uit één stuk natuursteen

15-01-2015

Unieke tafel uit één blok natuursteen geproduceerd. Uniek aan deze tafel is dat hij zonder verlijming of verbindingen is geproduceerd. Designer Lex Pott heeft samen met Jan Reek natuursteen een blok Belgisch hardsteen geselecteerd in de groeve. Het draaien van deze tafel was een precieze klus aangezien de tafel circa 1500 kilo weegt, de poten worden kwetsbaar door het kleine contactoppervlak met het blad en het hoge gewicht van het blad. De vorm en hoeveelheid van de poten is door de designer afgetekend. Er zijn al meerdere tafels geproduceerd, geleverd en geplaatst. Dit zelfs in België en Canada. Medio februari 2015 is het design te bezichtigen in het museum 'artipelag' in Stockholm te Zweden. Hier is een expotie 'earth matters' waarvoor dit design door de curatoren is geselecteerd.