Projecten

Wij voeren verschillende projecten uit in het verwerken van natuursteen. Hier ziet u een aantal projecten van Jan Reek natuursteen uitgelicht waarbij natuursteen op verschillende manieren word toegepast.

Heeft u vragen of ideeën en wilt u weten of dit gerealiseerd kan worden, kom bij ons langs in onze showroom en wij denken graag met u mee.

Station Groningen

Station Groningen

03-12-2013

In Groningen wordt een nieuw station Europapark gerealiseerd. De architect heeft hier gekozen om verschillende onderdelen in natuursteen uit te voeren zoals trappen, bestrating, muurafdekkers en wanden. Bij het station is een onderdoorgang onder het spoor gerealiseerd waarbij alle wanden bekleed zijn met basalt metselstenen. Hierbij wilde de architect een 3-D effect creëren door verschillende diktes en bewerkingen af te wisselen. Er is gekozen voor een Vietnamese basalt welke goed geschikt is voor deze toepassing. Jan Reek natuursteen heeft hiervoor al het tekenwerk verricht. Totaal is er 1100m2 metselwerk geleverd en 800 m1 muurafdekkers.

De bestrating en trappen zijn in een Chinese graniet uitgevoerd welke aan de Prorail eisen moesten voldoen. Het gaat hier met name om de stroefheidsfactoren, blindegeleide noppen en tegels. Totaal is er ruim 280 ton aan Chinese graniet geleverd.