Projecten

Wij voeren verschillende projecten uit in het verwerken van natuursteen. Hier ziet u een aantal projecten van Jan Reek natuursteen uitgelicht waarbij natuursteen op verschillende manieren word toegepast.

Heeft u vragen of ideeën en wilt u weten of dit gerealiseerd kan worden, kom bij ons langs in onze showroom en wij denken graag met u mee.

Oorlogsmonument Noordeinde gerestaureerd en teruggeplaatst

Oorlogsmonument Noordeinde gerestaureerd en teruggeplaatst

22-04-2015

Oorlogsmonument Noordeinde gerestaureerd en teruggeplaatst:

Het kruis dat in Noordeinde al bijna zeventig jaar de plek markeert waarop twee verzetshelden hun leven gaven voor de vrijheid is gerestaureerd teruggeplaatst. Een herdenkingsplek voor Lou Beumer en Willem Woestenburg.

Al vrij snel na de fatale datum, 6 februari 1945, plaatsten omwonenden een herdenkingskruis op de plaats waar Beumer en Woestenburg door Duitsers waren doodgeschoten. Ze werden betrapt terwijl ze neergehaalde Engelse piloten in veiligheid wilden brengen.

Toen het gemeentebestuur een bezoek bracht aan de 'nieuwe' kernen die per 1 januari onderdeel uitmaken van de gemeente Alkmaar, zagen ze dat het kruis dringend aan onderhoud toe was. Dat is in de afgelopen maanden door Jan Reek natuursteen uitgevoerd.

In het bijzijn van familie van beide verzetsmannen onthulde wethouder De Baat het naamplaatje op het kruis. 'Zouden wij, als we voor die keuze zouden staan, dezelfde moed op weten te brengen als deze mannen?', vroeg hij zich hardop af. 'Laten we nooit vergeten hun verhaal en dat van vele anderen te blijven vertellen. Dwingelandij en onvrijheid liggen nog steeds op de loer en vereisen voortdurend onze inzet en waakzaamheid."