Projecten

Wij voeren verschillende projecten uit in het verwerken van natuursteen. Hier ziet u een aantal projecten van Jan Reek natuursteen uitgelicht waarbij natuursteen op verschillende manieren word toegepast.

Heeft u vragen of ideeën en wilt u weten of dit gerealiseerd kan worden, kom bij ons langs in onze showroom en wij denken graag met u mee.

Gustav Mahlerplein Amsterdam

Gustav Mahlerplein Amsterdam

06-09-2016

Jan Reek natuursteen heeft de productie uitgevoerd van een project in Amsterdam. Jan Reek natuursteen heeft de gunning van BAM gekregen om al het natuursteen ten behoeve van de herinrichting van het Gustav Mahlerplein te leveren en te plaatsen.

I.v.m. voorgenomen werkzaamheden in ZuidasDok te Amsterdam is het noodzakelijk om onder het Gustav Mahlerplein een fietsparkeergarage aan te leggen. Met de nieuwe pleininrichting is een bijzondere en goed functionerende verblijfsplek gecreëerd in het hart van de Zuidas waar de meeste dynamiek te vinden is.

Het plein heeft in het midden een groen ingericht verblijfsgebied. Deze wordt begrensd (omlijst) door een robuuste, stoere natuurstenen rand, daar, waar het groen de bestrating ontmoet ook. Deze randen sluiten de verhoogde groenvlakken op aan de binnenzijde van het groene interieur en functioneren tevens als zitranden.

De rand is gemaakt van graniet in een donkergrijze kleur. De bewerking van de elementen voor het zichtbare deel is gebrand.

Naast het leveren van alle natuurstenen randen heeft Jan Reek natuursteen ook de natuurstenen trappen en bestrating geproduceerd, geleverd en geplaatst. Deze zijn uitgevoerd in andere natuursteensoorten. Er is circa 700 ton natuursteen geproduceerd en geleverd ten behoeve van de herinrichting van het Gustav Mahlerplein.