Projecten

Wij voeren verschillende projecten uit in het verwerken van natuursteen. Hier ziet u een aantal projecten van Jan Reek natuursteen uitgelicht waarbij natuursteen op verschillende manieren word toegepast.

Heeft u vragen of ideeën en wilt u weten of dit gerealiseerd kan worden, kom bij ons langs in onze showroom en wij denken graag met u mee.

Bank vondelpark amsterdam

Bank vondelpark amsterdam

04-12-2013

Jan Reek natuursteen heeft een bank gerealiseerd om het monument van Joost van de Vondel in het Vondelpark Amsterdam. Dit was in 2009 een onderdeel van de renovatie van het vondelpark. De bank is gemaakt van Belgisch hardsteen. De selectie van het materiaal is gezamenlijk met de gemeente uitgevoerd in de groeve in België. Het bijzondere van deze bank is dat deze gekenmerkt wordt door vele Ambachtelijke handbewerkingen zoals jobben, vlammen en boucharderen. De Bank heeft een lengte van 75 meter en is geheel rond gemaakt met een diameter van bijna 25 meter. Alle elementen zijn rond gemaakt en hebben een gezamenlijk gewicht van 85 ton. In de bank is rondom een gedicht van Joost van den Vondel in een verheven tekst uitgehouwen. Om de letters is het oppervlak gebouchardeerd om de tekst mooi te laten spreken.