Grafmonumenten & Urnen

Voorkeuren voor vormen, materialen en kleuren zijn erg persoonlijk. De uiteindelijke vormgeving en het materiaal van het grafmonument kunnen worden bepaald door de wensen van de nabestaanden, of op basis van de wensen, eigenschappen of passie van de overledene. De mogelijkheden hierbij zijnĀ zeer groot.

Beleving en verwerking

Beleving en verwerking

Het uitzoeken van een grafmonument, gedenksteen of urn na crematie kan in alle rust na de uitvaart worden gedaan. Haast is hierbij niet nodig, het dient tenslotte een weloverwogen keuze voor lange tijd te zijn. Jan Reek natuursteen vervaardigt grafmonumenten en kan u vanaf het begin tot en met de plaatsing u ontlasten. Wij beschikken over tijd en ervaring om u goed te kunnen voorlichten omtrent vormgeving en materialen. Hierbij nemen wij de bepalingen en regels in acht, die gelden voor de desbetreffende begraafplaats.

Het overlijden van een dierbare roept emoties op, die door eenieder op zijn of haar eigen manier worden verwerkt. Die persoonlijke beleving wordt onder meer uitgedrukt in de wijze, waarop de uitvaart wordt georganiseerd, in de keuze voor cremeren of begraven, voor de plaats van bijzetting en voor een keuze van gedenksteen.

Als iemand die je liefhebt overlijdt ontstaan er een groot gemis. Er wordt een gat geslagen in je bestaan. Na de hectiek en de emotie van de uitvaart wordt het langzaam aan stiller. Het besef van voor altijd, dringt door. Je hebt er behoefte aan om over je dierbare te praten, na te denken en hem of haar te gedenken. Dit kan zijn vorm krijgen in een grafmonument; een mooie urn of sluitsteen voor de urnennis. Een rustige, betekenisvolle plek waar je naar toe kunt gaan.