Bouw & Interieur

Er is een grote verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden voor natuursteen in de bouw. Voor zowel woningen als kantoren, grote en kleine projecten, luxueus of gericht op strakke budgetten. Het duurzame product natuursteen kan op heel veel manieren worden toegepast.

Onderhoud

Onderhoud

Elk type natuursteen en specifieke toepassing vraagt een andere vorm van onderhoud. Jan Reek natuursteen werkt voor onderhoudsproducten samen met Moeller Stone Care. Dit bedrijf heeft een zeer uitgebreid assortiment in onderhoud, reiniging en beschermings-producten wat bij Jan Reek natuursteen verkrijgbaar is. Op hun website is veel informatie te vinden over de juiste onderhoudswijze en daarnaast ook een vlekkenwijzer.

www.moellerstonecare.nl

Werkbladen

Keukenbladen of andere werkbladen die intensief gebruikt worden dienen na montage geïmpregneerd te worden om het blad een beschermlaag te geven tegen vocht en vuil. Bij montage wordt zuurvrije kit gebruikt. De kit heeft ongeveer een dag nodig om uit te harden. Daarna dient het oppervlak direct behandeld te worden met impregneermiddel of een spijsolie (bijvoorbeeld slaolie). Na het opbrengen dient de olie direct uitgepoetst te worden met een schone doek. De eerste 5 weken na montage dient deze handeling minimaal 1 maal per week herhaald te worden. Daarna afhankelijk van het gebruik 1 tot 2 maal per jaar herhalen. Om een het werkblad zoveel mogelijk te beschermen en daarbij toch de mooie natuurlijke uitstraling te behouden, is regelmatig inwrijven met een natuurlijke zeep een goede methode (gebruik hiervoor de ouderwetse “Driehoek Zachte Zeep”)

Voor het dagelijks onderhoud kan het blad het beste afgenomen worden met een schone vochtige doek. Eens in de week kunt u uw blad reinigen met een Moeller Stone Care verzorgingsproduct afgestemd op uw natuurstenen keukenblad. Gebruik nooit een schuurmiddel. Dit zal het blad beschadigen en doffe plekken veroorzaken. Laat geen vetten of voedingsmiddelen onnodig lang op het blad liggen. Met name hardsteen, maar ook diverse granietsoorten, is uitermate gevoelig voor zuren. Denk hierbij aan frisdranken, azijn, citrusvruchten en ander fruit. In contact met het werkblad zal er een chemische reactie plaatsvinden waarna witte vlekken of kringen kunnen ontstaan die niet meer te verwijderen zijn.

Vermijdt het contact met hete pannen, scherpe voorwerpen en chemicaliën. Laat geen zware voorwerpen op het blad vallen en ga niet op het werkblad zitten of staan.